Een jaar later

Lieve, lieve mensen,

Mijn jaar als Nederlands Kampioen Poetry Slam was fantastisch, overrompelend, en hectisch. En zo is er ook al weer bijna een jaar voorbij sinds mijn vorige bericht. Op de website althans, want in de tussentijd heb ik jullie gelukkig vaker gezien dan ooit, van Amsterdam tot Tricht en van Tilburg tot Parijs. Nog regelmatig word ik overweldigd door een gevoel van dankbaarheid, voor de aandacht, contacten en waardering die ik mag ontvangen. Het is ook een leerzame periode geweest: nog beter schrijven, nog beter voordragen, grenzen bewaken, onderhandelen, interviews geven, en ga zo nog maar even door. En dan ondertussen ook nog ‘even’ met de trein naar Hong Kong… Het moge duidelijk zijn: ik zal 2015 niet snel, of zeg maar gerust nooit, vergeten.

Tegelijkertijd geldt: nieuw jaar, nieuwe avonturen! De komende dagen staat de poëzie weer volop in de schijnwerpers, en daar mag ik ook graag een bijdrage aan leveren. Op gedichtendag (donderdag 28 januari) ben ik kort te horen in het programma Nieuws & Co (Radio1, omstreeks 17:20). De dag daarna, vrijdag, is op Nederland 1 te zien hoe Utrechtse voorbijgangers op straat reageren op mijn gedichten… (Hallo Nederland, NPO1, 16:40). ’s Avonds wordt in Tivoli Vredenburg (Utrecht) mijn opvolger als Kampioen gekozen, in wat opnieuw een fantastische finale belooft te worden (tickets). De dagen dáárna, zaterdag en zondag 30/31 januari, treed ik op diverse plekken in Delft op tijdens het festival Dichter bij de Bar (Facebook).

En daarna? Dat zal de tijd leren. In ieder geval hoop ik jullie ook in 2016 weer veel te mogen zien en ontmoeten. En wie weet wat voor spannende nieuwe projecten er tot wasdom komen..Bij groot nieuws zal ik deze slapende website zeker wakkerschudden. Voel je vrij om je te abonneren via de knop links om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe berichten. Wil je graag reageren, een vraag stellen, of mij boeken als dichter of spreker: stuur dan vooral een bericht via de contactpagina!

Tot snel, dank, en alle goeds,

Daan

Nederlands kampioen Poetry Slam 2015

Hoera! Voor wie het ontgaan was: afgelopen vrijdag werd ik, na een waanzinnig spannende strijd, door het publiek in Tivoli Vredenburg uitgeroepen tot Nederlands kampioen Poetry Slam! Een en ander is nog maar half te bevatten. Links naar de verschillende media-optredens volgen later vandaag, net als mijn agenda voor komende tijd. Abonneer op je op deze site voor het laatste nieuws :). Voor nu: dank, en tot snel!

Het NK Poetry Slam en ander nieuws

Op 14 januari deed ik, namens Delft, in Utrecht mee aan de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Een prachtige avond, ook al omdat ik als juryfavoriet (en latere battlewinnaar) een plek wist te bemachtigen in de finale. Die vindt aanstaande vrijdag plaats (30 januari), in Tivoli Vredenburg. Voor meer info en kaartverkoop kun je terecht op deze pagina. Het belooft een waar spektakel te worden! :)

In het kader van de finale heb ik afgelopen week twee interviews gegeven. Het verslag van het fijne gesprek met Len Koolen van www.cultuurbewust.nl staat hier. Ik had ook de eer om mee te werken aan een reportage van Maarten Westerveen voor VPRO’s Nooit meer slapen. Die wordt morgenavond (ergens tussen 1u en 2u) uitgezonden op Radio 1, en verschijnt daarna online (link volgt).

En tot slot voorlopig: naast de NK-finale aanstaande vrijdag, treed ik nog twee keer op deze week. Woensdagavond doe ik in de Utrechtse Bastaard mee aan de Bellum Poetica-slam, donderdag is het de beurt aan de finale van de Boxtelse wedstrijd DichtSlamRap, in café Le Temps Perdu. Ik zie uit naar een prachtige poëzieweek, en hoop jullie bij een of meerdere van deze gelegenheden te treffen!

Update… eindelijk!

Voor wie het zich afvroeg: ik leef nog! Na mijn terugvlucht uit Tbilisi, en nog nauwelijks van de culture shock bekomen, naderde het ‘normale’ leven weer in sneltreinvaart. Vandaar de vertraging in het bijwerken van mijn reisblog. Ik hoop dat zo snel mogelijk recht te zetten, en het het wachten waard te maken. In ieder geval komen er nog verhalen over Armenië en Georgië, en een (uitgebreid) fotoverslag. In de tussentijd staat er een vers gedichtje op de website: zie dat maar als zoethoudertje :).

Verder is ook het poëzieseizoen weer begonnen. Nadat ik afgelopen maand meedeed aan de Noorderzlam, en optrad bij de presentatie van Avier, staat volgende week maandag (29 september) de Spraakwater Slam in Amsterdam op het podium. Tot het NK Poetry Slam in januari ga ik – deels noodgedwongen, deels gewenst – wat selectiever om met het ‘ja zeggen’ tegen optredens. Komt dat vooral zien dus, volgende week! Voor meer informatie: volg de link. Het belooft een prachtige avond te worden.

Alle goeds en tot snel,

Daan

Hoera!

Vaak aangekondigd, nu uitgevoerd: mijn website is een feit! Sinds ik als dichter actief ben, wordt mij met enige regelmaat gevraagd of er ook gedichten van mij terug te lezen zijn. Tot nu toe was het antwoord daarop steevast:

Nee, maar, uh, als je mij je mailadres geeft, dan, uh, kan ik wel het een en ander doorsturen.

En hoewel dat voor mijn emailadresboek natuurlijk goed nieuws was, was dat toch niet de elegantste oplossing. Het werd daarom hoog tijd dat er ook op het internet een plek kwam voor mijn werk. Daarbij biedt de website me meteen een mooi platform om ook andere content te delen, zoals berichten over mijn reis naar de Kaukasus die volgende week begint (‘Daan reist’). Na de vakantie komen daar vermoedelijk snel nieuwe categorieën bij.

Hopelijk voldoet www.daanzeijen.com aan al uw stoutste verwachtingen!