Een jaar later

Lieve, lieve mensen,

Mijn jaar als Nederlands Kampioen Poetry Slam was fantastisch, overrompelend, en hectisch. En zo is er ook al weer bijna een jaar voorbij sinds mijn vorige bericht. Op de website althans, want in de tussentijd heb ik jullie gelukkig vaker gezien dan ooit, van Amsterdam tot Tricht en van Tilburg tot Parijs. Nog regelmatig word ik overweldigd door een gevoel van dankbaarheid, voor de aandacht, contacten en waardering die ik mag ontvangen. Het is ook een leerzame periode geweest: nog beter schrijven, nog beter voordragen, grenzen bewaken, onderhandelen, interviews geven, en ga zo nog maar even door. En dan ondertussen ook nog ‘even’ met de trein naar Hong Kong… Het moge duidelijk zijn: ik zal 2015 niet snel, of zeg maar gerust nooit, vergeten.

Tegelijkertijd geldt: nieuw jaar, nieuwe avonturen! De komende dagen staat de poëzie weer volop in de schijnwerpers, en daar mag ik ook graag een bijdrage aan leveren. Op gedichtendag (donderdag 28 januari) ben ik kort te horen in het programma Nieuws & Co (Radio1, omstreeks 17:20). De dag daarna, vrijdag, is op Nederland 1 te zien hoe Utrechtse voorbijgangers op straat reageren op mijn gedichten… (Hallo Nederland, NPO1, 16:40). ’s Avonds wordt in Tivoli Vredenburg (Utrecht) mijn opvolger als Kampioen gekozen, in wat opnieuw een fantastische finale belooft te worden (tickets). De dagen dáárna, zaterdag en zondag 30/31 januari, treed ik op diverse plekken in Delft op tijdens het festival Dichter bij de Bar (Facebook).

En daarna? Dat zal de tijd leren. In ieder geval hoop ik jullie ook in 2016 weer veel te mogen zien en ontmoeten. En wie weet wat voor spannende nieuwe projecten er tot wasdom komen..Bij groot nieuws zal ik deze slapende website zeker wakkerschudden. Voel je vrij om je te abonneren via de knop links om op de hoogte gehouden te worden van nieuwe berichten. Wil je graag reageren, een vraag stellen, of mij boeken als dichter of spreker: stuur dan vooral een bericht via de contactpagina!

Tot snel, dank, en alle goeds,

Daan