Het NK Poetry Slam en ander nieuws

Op 14 januari deed ik, namens Delft, in Utrecht mee aan de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Een prachtige avond, ook al omdat ik als juryfavoriet (en latere battlewinnaar) een plek wist te bemachtigen in de finale. Die vindt aanstaande vrijdag plaats (30 januari), in Tivoli Vredenburg. Voor meer info en kaartverkoop kun je terecht op deze pagina. Het belooft een waar spektakel te worden! :)

In het kader van de finale heb ik afgelopen week twee interviews gegeven. Het verslag van het fijne gesprek met Len Koolen van www.cultuurbewust.nl staat hier. Ik had ook de eer om mee te werken aan een reportage van Maarten Westerveen voor VPRO’s Nooit meer slapen. Die wordt morgenavond (ergens tussen 1u en 2u) uitgezonden op Radio 1, en verschijnt daarna online (link volgt).

En tot slot voorlopig: naast de NK-finale aanstaande vrijdag, treed ik nog twee keer op deze week. Woensdagavond doe ik in de Utrechtse Bastaard mee aan de Bellum Poetica-slam, donderdag is het de beurt aan de finale van de Boxtelse wedstrijd DichtSlamRap, in café Le Temps Perdu. Ik zie uit naar een prachtige poëzieweek, en hoop jullie bij een of meerdere van deze gelegenheden te treffen!

6 comments

 1. Daan, wat geweldig! Goed bezig. Tot mijn grote spijt kan ik op geen enkele avond komen kijken. Desalniettemin: veel succes! Ik duim voor je.
  Hartelijke groeten van Katja

 2. Hoi Daan,
  Van harte proficiat met het behalen van de eerste prijs bij de Poetry Slam gisteren!
  Van Katja Thevissen wist ik al dat je mee zou doen (en donderdagavond in Boxtel).
  Toen ik vanochtend om 7.30 uur op de keukenradio in het journaal hoorde dat jij de winnaar was geworden riep ik “YES!” Mill-Hill is apetrots op jou!
  Wie had dit nou kunnen vermoeden toen je jaren geleden ons verraste met je authentieke en mooie poëzie bij het project van Wolfsjong!
  We blijven je volgen.
  Louise Stoop

  1. Dag Louise,

   Dankjewel voor je berichtje! Leuk om te horen dat het ook daar ‘leeft’. En ik herinner me het moment dat je me in de wandelgangen over Wolfsjong vertelde nog goed! :)

   Hartelijke groet,

   Daan

 3. Dag Daan,

  Nederlands Kampioen Poetry Slam: dat is fantastisch!!! Van harte proficiat, ook namens Lou. Geniet van je succes en blijf lekker bezig met het schrijven en voordragen van poëzie. Op naar het WK!
  PS: zie Mill-Hillcollege op Twitter 😉

  Veel groeten en tot ziens,
  Katja

  1. Dag Katja,

   Dank voor je berichtje (en het duimen)! Waar enthousiasme en een vrijkaartje voor de Nacht van het Gedicht zes jaar terug wel niet toe kan leiden ;-)! Leuk dat het MHC het oppikt. Doe ze de groetjes daar!

   Hartelijke groet,

   Daan

Geef een reactie